“Teški trenuci u životu prođu, samo ako čovjek istinski želi”

2436

Ja sam Dajana Balaban i imam 19 godina. Dobitnica sam plakete ” Pjesničko uzdarje radoslavnica” što vam otkriva da sam mladi pjesnik.

S druge strane poznata u svome kraju kao novinar, voditelj, pisac, drug, sestra i to su za mene ipak najdraže titule. Živim u Kozarskoj Dubici.

Tu sam zavrsila Osnovnu školu ” Majka Knežopoljka” i Gimnaziju. Kroz osnovnu i srednju školu bila sam zainteresovana za žurnalistiku i tim putem sam krenula polako.

Uvijek kazem da sam htjela da se bavim poslom koji je human koji će mi dati priliku da dam svoj doprinos zajednici i da nije samo mjesto na kojem dobivam platu, nego mjesto na kojem dobivam smisao za sav trud, učenje i odricanje.

Mnogo stvari je koje radim sada, pišem, snimam, čitam, ali opet to je za mene zadovoljstvo. Kroz život sam uvijek govorila “ko čini dobro od njega se još više dobra očekuje”.

I ja sam jedna od onih koji su imali jedan težak period u životu, ali kao uvijek bila sam borac i vjerovala u sebe. Jaka, samosvjesna, uspjeha i hrabra djevojka može da uspije.

Uživam u onome što radim i za to uvijek nađem vrijeme. Malo je danas onih djevojaka koje su postale svjesnije, samostalnije, žele da razvijaju karijeru, da formiraju stavove o životu i okruženju.

” Ako dovoljno želiš, dovoljno ćeš i uspjeti” to je ono što me motiviše.

Moj osamnaesti rođendan koji sam proslavila na sceni je dao pečat na sve ono što sam do sada radila. Ljubav prema ljudima nikada nisam mogla da sakrijem. Volim pozitivnu energiju, rad, red, disciplinu, ambicioznost.

Kako sam objavila zbirku pjesama “Neću vise da ćutim”, okrenuo se moj život za 180 stepeni.

Sav novac od prodaje zbirki dala u humanitarne svrhe za “Rastimo Zajedno”. Ja imam ono što malo ko od ljudi ima, a to je dostojanstvo i ponos svoj.

Teški trenuci u životu prođu, samo ako čovjek istinski želi. Potrebno je biti borac, jak i snažan da bi prošao ono najgore.

Ne dopustite da vam drugi određuju do kojih granica možete ići u životu i šta možete ostvariti, nemojte ni sami sebe podcjenjivati, sve je moguće ako to dovoljno želite. Pametno je razmotriti savjete starijih i iskusnijih, ali na kraju, mi sami najbolje znamo i donosimo konačnu odluku kojom biramo kojim putem krenuti.

Uno portal će i dalje objavljivati Vaša pisma i razmišljanja, pišite nam na: redakcija@unoportal.net

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!