Grčka: Srbi ubili Afroamerikanca

586

Osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu, među kojima su šestorica Srba, optuženi su za teško krivično djelo grupnog ubistva s predumišljajem. Najmanja kazna za to krivično djelo u Grčkoj je 10 godina zatvora.

Šestorica Srba uhapšena su u petak, zbog ubistva Afroamerikanca Bakarija Hendersona koje se dogodilo poslije svađe u noćnom klubu. U ovakvim situacijama, praksa je da se stranim državljanima sudi u zemlji u kojoj je krivično delo izvršeno. Privedene je posjetio počasni konzul Srbije na Kefaloniji a Ambasada Srbije je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža uhapšenima konzularnu pomoć.

Do sukoba na Zakintosu navodno je došlo zbog fotografisanja sa konobaricom. S obzirom da to nije jedina verzija priče, uzrok i način na koji je Amerikanac ubijen utvrdiće policijska istraga. Navedeno je da su uhapšeni Srbi rodom iz Novog Sada, Obrenovca, Beograda i Žitoradje i da su na ljetovanje krenuli autobusom iz Novog Sada, preko jedne beogradske turističke agencije, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!