Srbin opet pokušava da uđe u F1

449

Srbin Zoran Stefanović, koji je bezuspješno pokušavao da 2010. uđe u Formulu 1 sa svojim timom Stefan GP, pokušaće opet.

Stefanović je ovog vikenda razgovrao sa direktorom F1 Rosom Bronom u Austriji, gdje je na programu deveta trka ovosezonskog šampionata.

Prije sedam godina Stefanović je obezbjedio upotrebu Tojotine šasije i najavio jednog vozača Kazukija Najađimu, ali nije dobio “ulaznicu” od FIA.

Aktivirao se opet sa željom da uvede u F1 italijanski tim čije sjedište je u Parmi, a zaposlio je bivšeg čovjeka Vilijamsa i Ferarija Enrikea Skalabronija da sredi tehnički detalje. Navodno su već obezbjedili upotrebu vazdušnog tunela za testiranje bolida.

“Ovde sam zbog sastanka sa Rosom Bornom jer pravim F1 tim u Italiji. Pre dolaska u Austriju postigao sam nekoliko važnih dogovora: baza je u Parmi, blizu vaznušnog tunela. Potpisao sam i ugovor sa specijalistom za aerodinamiku”, rekao je Stefanović za Motrosport.

Njegov plan je da u narednih 12 mjeseci sklopi kompletan tim i nastupi u šampionatu F1 od 2019. godine, kada bi FIA mogla da otvori mjesto za novi tim.

“Kada osetimo da je vreme omogućićemo ponudu. Trenutno imamo deset timova, a plan je da ih bude 12. Imamo mogućnost za to, ako bude ozbiljnih kandidata sve je moguće”, rekao je pre nekoliko meseci predsjednik FIA Žan Tod, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!