Prijateljstvo na iskušenju

617

Prijateljstva su često na iskušenju, ali ako vam se neke stvari u odnosu prečesto ponavljaju, znači da bi trebalo da stavite tačku na njega. Stručnjaci su naveli nekoliko razloga koji bi mogli da “odsviraju” kraj drugarstvu:

* Između prijatelja i vas postoji stalna nerazjašnjena napetost, a nijedno od vas ništa ne čini da je riješi. Ako osetite prisustvo konstantne tenzije, ona će prije ili kasnije eksplodirati, pa je bolje da pokušate da je riješite trezne glave.

* Prijateljstvo doživljavate kao obavezu. Bez obzira na to koliko je duga i lijepa vaša zajednička prošlost, taj odnos vas više ne ispunjava, nego insistirate na druženju jer tako kao treba. Na taj način otežavate i sebi i prijatelju.

* U njegovom prisustvu ne možete da budete svoji. Neko pred kojim morate da se pretvarate i glumite da ste ono što niste, zaista vam nije pravi prijatelj, pišu beogradske Novosti.

* Namećete jedno drugom pogled na život i sistem vrijednosti, pa ko pobijedi. Sigurno ne želite da živite i mislite onako kako neko drugi želi, nego onako kako vi osjećate da treba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!