Bosić povukao prijavu protiv Majkićeve

445

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić, povukao je prijavu protiv poslanika SNSD Dušanke Majkić, zbog onoga što je izjavila u emisiji Aspekt RTRS-a.

Bosić je prijavu povukao nakon što je Majkić upitila izvinjenje Bosiću zato što je Damir Arnaut, poslanik SBB-a potvrdio da Bosić nije bio u restoranu.

Međutim, Arnaut je danas na sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH kazao da je na njega vršen pritisak, te da je Bosić rekao Mirsadu Đonlagiću da se Arnaut fokusira samo na to da on nije bio u restoranu, te da će u protivnom Bosić ispričati šta se govori o Arnautu i šta je Bosiću u ” četiri oka” rekao Fahrudin Radončić.

Bosić je prijavio Majkićevu zbog, kako je naveo, kršenja Kodeksa kada je dala izjavu u emisiji “Aspekt” RTRS-a. Arnaut je na sjednici 31. maja vodeći polemiku sa Bosićem rekao da su neke kolege iz SDS-a u restoranu parlamenta likovale što su pale akcize i što sada neće biti penzija i plata u Republici Srpskoj.

Majkićeva je rekla da je ona raspravu slušala iz kluba SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i da se iz izjave Arnauta moglo naslutiti da to nije rekao Bosić, javljaju Nezavisne novine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!