Rođendanski koncert “Banjalučanki” na Kastelu, ulaz slobodan

2545

Povodom 40 godina postojanja i uspješnog rada, Ženski kamerni hor „Banjalučanke“ održaće koncert na tvrđavi Kastel, u srijedu, 21. juna, s početkom u 21 čas. Ulaz na koncert je slobodan.

Kompozitor i dirigent hora Mladen Matović, rekao je da je koncert pažljivo pripreman punih šest mjeseci, te da će u repertoarskom smislu, ponuditi stilsku i žanrovsku raznovrsnost po kojoj su “Banjalučanke” postale prepoznatljive na svojim koncertnim nastupima širom regiona.

-Konceptualno, koncert će biti podijeljen u tri dijela tako da ćemo u prvom dijelu čuti nekoliko veoma zahtjevnih kompozicija umjetničke muzike od perioda renesanse pa sve do savremenih autora 21. vijeka, u drugom dijelu hor će se predstaviti izborom kompozicija iz bogate riznice tradicionalne muzike Balkana, dok će treći dio obuhvatiti popularniji repertoar i publici ponuditi svojevrsni muzički vremeplov sačinjen od horskih obrada velikih svjetskih hitova pop-rok i filmske muzike – rekao je Matović.

Prema njegovim riječima, rođendanski koncert hora okupiće veliki broj članica svih dosadašnjih generacija “Banjalučanki”, koje će na kraju koncerta zajedno izvesti nekoliko kompozicija.
-Koncert će biti obogaćen podrškom gudačkog orkestra i velikog broja instrumentalista i solista jer nam je želja da napravimo još jednu noć za pamćenje, dostojnu jubileja – zaključio je Matović.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!