Zvezda u finalu Superlige Srbije, Jović se povrijedio

494

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Leks 84:75, u drugom meču polufinala Superlige Srbije, u Sremskoj Mitrovici i ukupnim rezultatom 2-0, plasirali se u finale gdje će imati priliku da po drugi put odbrane šampionski naslov.

Sjenku na pobjedu Zvezde bacila je povreda prvog plejmejkera Stefana Jovića koji je početkom posljednje dionice uz pomoć saigrača napustio teren. Koliko je povreda ozbiljna biće jasnije poslije detaljnijih pregleda.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je centar Dion Tompson, koji je iskoristio šansu i uz 15 poena zabilježio i šest skokova. Čarls Dženkins je dodao 14, a Ognjen Kuzmić 10 poena. U ekipi Mege dvocifreni su bili Ognjen Jaramaz (14p), Nikola Rebić, koji je pored 12 poena imao i pet skokova i četiri asistencije, i Radosav Spasojević koji je postigao 13 poena.

Za razliku od meča u Beogradu, ovoga puta ekipa Dejana Radonjića je bolje otvrorila meč, i zahvaljujući centru Ognjenu Kuzmiću koji je na startu ubacio osam poena povela 12:8. Mega je preko Kostje Mušidija i Jovana Novaka održavala priključak, pa je u drugu dionicu ušla sa dva poena zaostatka – 28:26.

Crveno-beli ni u ovom meču nisu briljirali van linije 6,75, i većinu napada završavali preko niskog posta. Za takvu igru Mega nije imala odgovor, pošto je nekoliko visokih igrača odsutno zbog povrede. Zvezda je poslije 20 minuta imala prednost 47:39. U nastavku Zvezda je počela da pogađa i za tri poena, Mega je imala velikih problema u napadu pa je prve poene postigla tek poslije tri minuta.

Crveno-bijeli su sredinom treće dionice stekli prednost od 15 razlike (58:43), i tada se mislilo da je meč riješen. Međutim, Mega se za kratko vrijeme vraća i serijom 16:0 preokreće utakmicu u svoju korist 59:58. Na drugoj strani uzvratio je Lazić trojkom i vratio prednost Zvezdi koju je tim iz Beograda uspio da sačuva do kraja meča i plasira se u finale.

(sportklub.rs)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!