Srbija: U akciji “Signal” uhapšene 74 osobe na teritoriji 19 gradova

622

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su tokom akcije “Signal”, koja je jutros sprovedena na teritoriji čak 19 gradova u Srbiji, uhapšene 74 osobe.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da su, osim hapšenja, podnesene i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, dok se za tri osobe intenzivno traga.

Oni su osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Osumnjičeni su budžet Srbije, zatim Autonomne pokrajine Vojvodine, budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara /oko 16.330.000 evra/”, istakao je Stefanović.

On je naveo da su uhapšena i dva sadašnja i dva bivša predsjednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnesene su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Srbija šalje jasan signal da nema zaštićenih, da nema povlašćenih i da nikoga neće zaštititi partijska pripadnost, politički položaj ili materijalni status, istakao je Stefanović.

Akciju “Signal” sprovelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i Bezbjednosno-informativnom agencijom, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!