Vučić: Vrijeme je da razgovaramo o Ustavu i Kosovu

490

Predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da želi da otvori društveni dijalog o Ustavu i odnosu prema KiM, kao i o odnosu prema regionu, a koji će da traje tri, šest i više mjeseci.

Vučić je za Radio Slobodna Evropa rekao da će tako da se vidi “gdje je naša politika”, gdje vidimo Srbiju u narednom periodu i kakva je politika za koju se borimo i šta je njen sadržaj.

“To su ozbiljne, odgovorne stvari. I ako možemo tu vrstu dijaloga da otvorimo i sa političkim strankama, sa političkim predstavnicima, zašto ne vjerskim zajednicima, civilnim društvom, nevladinim sektorom, sa svima o tome šta su ciljevi Srbije, gdje je njeno mjesto u budućnosti. Kada strateški postavite ciljeve, moći ćete da pronađete put. A to što se mi vozikamo ovdje, a nikad ne znamo gdje ćemo se parkirati na kraju, to nikad ne može dobro da se završi”, rekao je Vučić.

Dodao je i da odluke po pitanju Kosova treba da budu usaglašene sa životnim problemima, sa onim što tišti Srbe na Kosovu i Metohiji i što su prava Srbije.

“Ali da zaboravimo da smo mi jedini koji odlučuju. Da znamo kakva je uloga Albanaca. Da stvari postavimo u racionalnu ravan, na nacionalni nivo i da na takav način o tome razgovaramo. Brinem za budućnost Srbije. I lijepo sam juče rekao: poštujem ja svaku crkvenu zajednicu. Ali naš je posao da brinemo o zemaljskom životu, o nekom nebeskom neka brinu neki drugi”, rekao je Vučić.

Govoreći o promjeni Ustava, on je rekao da je o toj temi neophodan razgovor.

“Hajde da sjednemo da razgovaramo, ako možemo da razgovaramo. Ako možemo da se dogovorimo, mi smo nešto uradili za svoju zemlju. Ako propadne, znači da smo još jednom više brinuli o zemlji svojih djedova nego o zemlji svoje djece”, zaključio je Vučić, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!