Partizan ekspresno pronašao nasljednika: Stolici prilika koja se jednom nudi

500

Kao grom iz vedra neba juče se pojavila informacija da je klupu Partizana napustio Marko Nikolić, a tek što je odluka zvanično saopštena, u Humskoj je odjeknula nova detonacija, jer je glavni kandidat za trenera Ilija Stolica.

Bivši fudbaler Partizana i svojevremeno pomoćnik Zoranu Milinkoviću preporodio je Voždovac od kada je sjeo na klupu ovog tima u novembru 2016. godine i preporučio se mnogo većim klubovima. Direktno je pomogao “crno-bijelima” da osvoje prvenstvo, jer su “zmajevi” u finišu prvenstva nadigrali Crvenu zvezdu (3:2) i omogućili Partizanu da izbije na prvo mjesto. Vjerovatno ni sam nije sanjao da bi u tako ranoj fazi trenerske karijere mogao dobiti priliku u klubu koji puca na plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja, ali je vrlo moguć takav rasplet. Izvjesno je da na klupu neće sjesti stranac, a domaćih kvalitetnih rješenja je vrlo malo. “Crno-bijeli” nemaju mnogo vremena za razmišljanje, s obzirom na to da je početak priprema zakazan za 12. jun. Takođe, sportski direktor Ivica Ilijev više puta je pokazao da ne bježi od rizika, a za sada je uglavnom imao dobar nos. Mnogo stvari biće jasnije možda već danas.

Što se tiče Nikolića, on je juče podnio neopozivu ostavku odlučivši da se okrene novom izazovu, ali i da unovči odličnu sezonu na klupi “crno-bijelih”. Vicešampion Mađarske je klub iza kojeg stoji predsjednik vlade Viktor Orban i koji će u narednim godinama imati visoke ambicije. Spekuliše se da je ponuda Mađara višestruko veća od Partizanove, a teško da je pritisak veći, ma kakve god ambicije da imaju Mađari. Nikoliću neće biti teško da se navikne na novu sredinu jer napadački tandem Videotona čine Marko Šćepović i Danko Lazović, a ovaj drugi proglašen je za najboljeg igrača lige.

Cenzura ili greška?

Interesantna situacija desila se po završetku mađarskog prvenstva, koje je osvojio Honved poslije 24 godine pauze, ali je na tamošnjoj televiziji izašla tabela koja je na prvom mjestu zadržala Videoton, koji je imao 62 boda, a Honved je potpisan kao drugoplasirani sa tri boda više. Veliko je pitanje da li se desila greška ili je svoje prste umiješao premijer Viktor Orban, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!