Banjalučki mašinci donijeli 5 medalja iz Budve

575

Budva je u periodu od 8. do 13. maja 2017. godine, bila domaćin 57. tradicionalnog okupljanja studenata mašinstva, na kom je učešće uzelo i oko 100 studenata banjalučkog Mašinskog fakulteta.

Popularna „Mašinijada“ okupila je preko 1000 studenata sa 15 mašinskih fakulteta, koji su se u sklopu ove manifestacije takmičili kako u sportskim disciplinama, tako i u znanju iz oblasti mašinstva.

Banjalučki fakultet je, iako spada u među manje fakultete u regionu kada govorimo o broju studenata, uspio da se plasira u TOP 5 fakulteta ovogodišnje manifestacije.

Osvojene su zlatne medalje u šahu (muškarci) i ženskoj odbojci, srebrna medalja u takmičenju iz mehanike fluida, bronzana medalja u takmičenju iz poznavanja mašinskih elemenata i muškoj odbojci. Studenti iz Banjaluke su, takođe, usvojili i tri četvrta mjesta i to u muškim takmičenjima u rukometu, stonom tenisu i košarci.

Mašinski fakultet iz Banjaluke proglašen je i najorganizovanijim fakultet na 57. Mašinijadi, predstavivši tako i Univerzitet i grad iz kojeg dolaze u najboljem svjetlu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!