Veliki uspjeh mladih karatista iz Srpske u Istanbulu: Vratili se sa 11 medalja

1015

Banjalučki karatisti vratili su se u ponedjeljak sa Balkanskog prvenstva u karateu za djecu od 11 do 14 godina, koje je održano u Istanbulu 19. do 21. maja.

Ispred Univerzitetske sportske dvorane, gdje je upriličen doček, reprezentativce BiH iz Banje Luke dočekali su načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, te članovi porodica i brojni prijatelji. U sastavu reprezentacije BiH učestvovali su takmičari iz četiri karate kluba iz našeg grada: KK „Energija“, KK „Sinđelić“, KK „Kastra“ i KK „Bušido“.

Na Balkanskom prvenstvu, banjalučki takmičari su ostvarili sjajne rezultate. Zlatne medalje  su osvojili: Anđela Stojić, Lukas Kandić i Danilo Jeličić iz Karate kluba „Energija“, srebrnim odličjem su se okitili Sanjin Brus i Milan Leper iz Karate kluba „Energija“, dok su bronzane medalje osvojili Jana Krnetić, Stefan Jakovljević i Sergej Jakovljević članovi Karate kluba „Kastra“, te Marija Marić članica Karate kluba „Sinđelić“.

– Nismo baš u prilici da u Banjoj Luci svakog dana dočekamo osvajače ovolikog broja medalja sa međunarodnog takmičenja. Ova djeca su naši istinski sportski heroji. Bilo je nekih priča da će biti problema nakon ujedinjenja karate sporta, ali mislim da su ove medalje odagnale sve sumnje. Karate u Banjoj Luci ima perspektivu i uprkos teškim uslovma u kojima rade, naši takmičari ostvaruju sjajne rezultate. Čestitam svima na velikom trudu i osvojenim medaljama – rekao je načelnik Dragan Banjac.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!