Bajaga i “Čorba” otvaraju Gitarijadu

588

Najstarija rok manifestacija u Srbiji i Evropi od 29. juna do 1. jula u Zaječaru.

Zvijezde 51. Zaječarske gitarijade, koja će u gradu pod Kraljevicom biti održana od 29. juna do 1. jula, biće “Riblja čorba”, Bajaga i “Instruktori”, “Kalt” i još jedan strani rok bend, čije će ime biti saopšteno do kraja maja.

Veliko je zadovoljstvo svirati u Zaječaru na najstarijoj rok manifestaciji u Evropi – rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije u beogradskom kafiću “Radost” Miša Aleksić, bas gitarista “Riblje čorbe”. – Mi smo tamo nastupali oko 40 puta, ali “Gitarijada” je tradicija koju treba ispoštovati jer se bori za rokenrol.

Ni Momčilo Bajagić nije mogao da se sJeti koliko je tačno puta sa “Instruktorima” svirao u Zaječaru, ali je izrazio zadovoljstvo što će 29. juna, iste noći kad i “Riblja čorba”, nastupiti na ovoj rok manifestaciji sa najdužom tradicijom u Srbiji. Dodao je i da će se lako dogovoriti ko će prvi nastupiti – “Instruktori” ili “Čorba”, kao i da spremaju poseban repertoar za Zaječar.

U revijalnom delu druge festivalske večeri prije “Kalta” nastupiće prošlogodišnji pobjednici “Hadži prodane duše”, koji su juče najavili izlazak prvog albuma, baš u vreme Gitarijade. Rokonačelnik 51. Zaječarske gitarijade biće Radomir Mihajlović Točak, dok će se u takmičarskom delu predstaviti 20 mladih rok bendova, pobjednici mini-gitarijada koje će biti održane u 15 gradova širom Srbije (Novi Pazar, Prokuplje, Vranje, Čačak, Valjevo, Kraljevo, Novi Sad…).

– Za mene je nastup na Zaječarskoj gitarijadi bio preloman u izboru profesije – kazao je Milan Đurđević, frontmen “Nevernih beba” i promoter mini-gitarijada. – Trebalo je 1983. u Lajpcigu da studiram klasičnu muziku, ali sam pobedio na Gitarijadi što mi je dalo vetar u leđa da se opredelim za rok muziku. Ova smotra je odlična za mlade i perspektivne bendove, da osete ukus rokenrola, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!