Počinje XX Teatar fest “Petar Kočić” – program

704

Premijernim izvođenjem predstave “Švajcarska”, po tekstu Petra Mihajlovića i u režiji Milana Neškovića, a koju će premijerno izvesti ansambl Narodnog pozorišta RS, u Banjoj Luci će večeras u 20.00 časova, početi jubilarni, dvadeseti Teatar fest “Petar Kočić”.

U predstavi igraju glumci NP RS: Željko Erkić, Slađana Zrnić, Dragoslav Medojević, Danilo Kerkez, Belinda Božičković, Goran Jokić, Željko Mitrović, Boris Šavija, Zlatan Vidović i Miljka Brđanin. Ova predstava će biti izvedena van konkurencije, a u takmičarskom programu festivala, banjalučka publika će imati priliku da vidi sljedeće predstave:

18. maj
Trudna priča – Teatar komedija Skoplje

19. maj
Čuvati tvog poštenja – GP Podgovrica

20.maj
Jesenja sonata – Atelje 212/Grad teatar Budva

21.maj
Pluća – Ekit teatar

22. maj
Novo doba – Bitef teatar/Arthub Sarajevo

23.maj
Moje dete – Beogradsko dramsko pozorište

24. maj
Julije Cezar – NP Sombor/GT Budva/CZK Svilajnac.

Sve predstave biće igrane u Narodnom pozorištu RS, a početkom u 20.00 časiova.

Ove godine, u okviru Teatar festa, prvi put će biti održan Festival monodrame mladog glumca, a novine su i to da je Teatar fest prvi put u “Poštama Srpske” dobio svoju poštansku markicu, te da je uvršten u Evropsku asocijaciju festivala od značaja. Pored predstava, na Teatar festu biće održane i promocije knjiga, naučni skup, a poslije svake odigrane takmičarske predstave biće upriličen i okrugli sto.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!