Menta – biljka koja rastjeruje insekte iz kuće

1293

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Još manje kada insekti poput komaraca kvare uživanje u ljetnjim danima ili noćima.

Stoga je vječito pitanje kako se najefikasnije i što prirodnije riješiti ovog problema. A jedan od odgovora se krije u biljci koja nam je svima dobro poznata.

Da li ste znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris mente? Zato je odlična ideja da kod kuće zasadite ovu biljku i tako se riješite mnogih svakodnevnih problema.

Biljka nana, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Možete pomiješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač. Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje su pauci viđeni.

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je potpuno bezbjedan za ljude, a riješiće vam i jedan od najvećih problema tokom ljeta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!