Manifestacija „Dani Sankt Peterburga u Republici Srpskoj“ – program

822

U okviru manifestacije „Dani Sankt Peterburga u Republici Srpskoj“ od 17. do 31. maja, u Banjaluci će biti upriličeno niz kulturnih događaja.

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci, danas, 17. maja, u 12.00 časova, biće otvorena izložba „Upoznavanje sa Peterburgom“, koju je pripremio Državni muzej istorije Sankt Peterburga.

Izložba „Opsada Lenjingrada u fotografijama“ biće otvorena takođe u srijedu u  18.00 časova u Muzeju Republike Srpske, a otvaranje izložbe uveličaće Gudački kvartet „Kapelija“ simfonijskog orkestra Državne akademske kapele Sankt Peterburga.

Centralna manifestacija bogatog kulturno-umjetničkog programa je gala koncert peterburških zvijezda opere i baleta, koji će se publici predstaviti večeras (srijeda) od 20.00 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Na gala koncertu učestvovaće solisti Državnog akademskog pozorišta „Leonid Jakobson“ koje predvodi počastvovani umjetnik Rusije Andrijan Fadejev i talentovani muzičari, pobjednici na međunarodnim i državnim takmičenjima, dobitnici prestižnih muzičkih nagrada, solisti Državnog kamernog muzičkog pozorišta „Sankt Peterburg opera“.

Državno lutkarsko pozorište „E. S. Demeni“ izvešće 18. maja u 12.00 i 19.00 časova predstavu „Lutke i klovnovi“ u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

U Domu omladine, 19. i 20. maja, u terminima od 18.00 i 20.00 časova, biće prikazana djela savremenih ruskih režisera filmskog studija „Lenfilm“ i to: „Ptica“  Ksenija Baskakova, „Kontribucija“ Sergeja Snežkina, „Obožavateljka“ Vitalija Meljnikova i „Tri dana prije proljeća“ reditelja Aleksandra Kasatkina.

Manifestacija „Dani Sankt-Peterburga u Republici Srpskoj“ je jedna od aktivnosti koje su definisane dokumentom „Mapa puta aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske“, koji su potpisali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko na Međunarodnom ekonomskom forumu 2016. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!