Evropa izabrala: Ubjedljivi pobjednik ovogodišnje Evrovizije je Portugal (VIDEO)

750

Bitka za muzički tron je završena, a u konkurenciji pjevača iz 26 zemalja pobjedu je odnio Portugal, sa pjesmom “Amar pelos dois”.

Kijev je sinoć gorio, a glavni razlog usijanja je nevjerovatna energija koju su na scenu donijeli takmičari 26 zemalja koji su se ravnopravno borili sve do samog kraja.

Iako je situacija iz minuta u minut bila sve napetija, kako su mnogi očekivali, fantastičan Salvador Sobral koji je predstavljao Portugal, uspio je da osvoji najviše poena (758) i samim tim postane ubjedljivi pobjednik 62. Evrovizije.

Drugoplasirana je Bugarska (615), dok je treće mjesto zauzela Moldavija sa osvojenih 374 bodova.

Osim grandiozne scene, uzavrele atmosfere i orginalnih pjesama, ovu Evroviziju ćemo pamtiti i po sjajnim takmičarima koji su nas zabavili na nesvakidašnje načine.

Jedan od vodećih pevača mlađe generacije u Hrvatskoj, Žak Hudek, otpjevao je pesmu “My friend“ u dva glasa, tako da zvuči kao duet operskog i pop pjevača. To je zadivilo publiku, a jednaki spekatl izveo je i slovenački predstavnik Omer Naber izvedbom pjesme “On my way“ koju je čuvao čak 10 godina, javlja Bulevar.

Dok mislimo da je ovo bio više nego dobar trenutak za to, podsjetićemo vas i na romantičnu prosidbu na sceni makedonske pjevačice Jane Burčeske, te možemo da kažemo da je i ova Evrovizija bila obojena ljubavlju i pozitivnom energijom koja je “prštala” na sve strane!

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!