Neočekivano veliki broj učesnika: Javite se ukoliko dijete nije dobilo medalju na maratonu

750

Na današnjem 1. Bambini maratonu u našem gradu učestvovao je neočekivan broj naših najmlađih maratonaca. Iako su organizatori imali spremno duplo više medalja od broja djece koji se očekivao na stazi, ipak su neki mališani ostali bez svoje medaljice ili diplome. 

„Kada smo se odlučili da ove godine po prvi put napravimo i trku za djecu, nismo ni slutili da će broj djece na ulici biti troduplo veći od naših očekivanja. Dva dana pred trku štampali smo dodatno i diplome, svjesni da je nemoguće naručiti dodatne medalje koje bi na vrijeme stigle u Banjaluku i u rekordnom roku iz Južne Afrike.

Imali smo spremnih 1000 medalja i 300 diploma, ali na ulici je danas bilo mnogo više djece koja su željela da budu dio ovog dana i trke. Našli smo se jutros pred velikom dilemom. Da li da ograničimo broj učesnika i neku djecu vratimo kući ili da dozvolimo svima da se zabave na najmlađoj trkačkoj stazi.

Odlučili smo se da ipak dozvolimo svima da trče i neki su nažalost sada zbog toga bez medalje.

Ovo je naš propust i ja se izvinjavam roditeljima i djeci zbog toga i želim da vam poručim da su poručene nove količine medalja i da će sva djeca dobiti svoju medalju i da niko neće ostati uskraćen za uspomenu sa 1. Bambini Tropic polumaratona“, poručio je nakon direktor trke Vladimir Selec.

Selec je pozvao roditelje djece koja nisu dobila medalju da informaciju o djetetu pošalju u inbox na FB page polumaratona ili na email adresu info@banjalukamarthon.com dodavši još jednom da će njima medalje biti predate kroz nekoliko dana.

Andrija Škondrić u trci na 100 metara i Andrej Markočević u trci na 150 metara pobjednici su 1. Tropic Bambini maratona, koji je danas održan u Banjaluci. Drugo mjesto u trci na 100 metara pripalo je Sergeju Boškanu, dok je treći na cilj stigao Sebastijan Čolić. U trci na 150 metara drugo mjesto pripalo je Sergeju Marjanoviću, dok je treći na cilj utrčao Nemanja Vojinović.

Nikola Vukobrat sa godinu i po, naš je najmlađi trkač danas na stazi, kome su u to ime naši ponosni sponzori – kompanija Tropic, kao generalni sponzor dječijeg maratona, Vivia voda, kao oficijelna voda 3. Banjalučkog m:tel polumaratona i OVS – italijanski modni brend – naš medeni sponzor dodjelili i specijalne nagrade. Kompanija Tropic, naš naslovni sponzor 1. Tropic Bambini maratona, te prijatelji i sponzori 3. Banjalučkog mtel polumaratona  Vivia voda i Ovs dodjelili su posebne nagrade i prvoplasiranom, drugoplasiranom i trećeplasiranom učesniku trka na 100 i 150 metara.

Osim roditelja i porodice, djecu je u trci na 100 i 150 metara danas bodrio i prvi čovjek grada, gradonačelnik Igor Radojičić koji je rekao da je srećan što Banjaluka ima ovakve događaje, dodavši da se nada da će Bambini maraton postati tradicionalna trka koja će se svih narednih godina trčati u okiru Banjalučkog polumaratona, navode organizatori.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!