Izlet na izvore rijeke Sane – detalji puta

1018

Planinarsko alpinistički klub “SUMMIT” Banja Luka, u nedjelju 21. maja  organizuje jednodnevni izlet na izvorima rijeke Sane.

Detalji puta:

Okupljanje je na Staroj autobuskoj stanici (iza galerije) u 07.40, odakle je polazak autobusa u 8 časova. Putuje se do Baraća odakle se pješači do mjesta Donja Pecka gdje se skreće prema izvorima rijeke Sane.

Detalji izleta:

Pješačićemo od Visitor centra Pecka do Donje Pecke gdje ćemo ući u područje izvora rijeke Sane odprilike 6 km laganog terena sa blagim usponima. Stazom uz korito rijeke (uska staza uz samo korito u dužini od 500m) dolazimo do izvora br.1, te nakon toga prelazimo pored stare vodenice na izvor br.2. Nakon razgledanja pravimo pauzu te ćemo se uputiti prema Visitor centru Pecka gdje nas čeka ručak. Nakon ručka i druženja planiran je povratak u Banjaluku.

Neophodna oprema:

Obuća za pješačenje – patike (nikako one sa tankim đonom), kabanica, ranac jednodnevni 30l, rezervna presvlaka, nešto hrane (doručak), voda 1l, sunčane naočale, krema za sunčanje, čeona lampa. Preporučujem da u autobusu ostavite suvu odjeću i obuću da imate poslije akcije za svaki slučaj.

Cijena akcije je 20 KM, a u cijenu je uračunat prevoz, troškovi organizacije i ručak u Visitor centru Pecka.


Uplate će se prikupljati u četvrtak 18.05.2017. u Parku “Petar Kočić” – Muzički paviljon “Bife Staklenac” od 16 do 17h, broj mjesta je ograničen a prijave važe po sistemu ko prije izvrši prijavu i uplatu ima prednost.

U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbjednost izleta, datum održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama.

U slučaju promjene datuma, vodič izleta je dužan da u što kraćem roku od donijete odluke o tome obavjesti učesnike, pri čemu oni imaju pravo da otkažu svoje učešće, uz refundaciju cijelog uplaćenog iznosa.

Otkazivanje učašća od strane učesnika u roku od 24h prije početka izleta smatra se kao učešće na izletu što uključuje uplatu istog, a u slučaju kada je uplata izvšena ne podrazumjeva povrat novca.

Svako lice na izletu učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili osobe kojoj je roditelj ili staratelj dao pismenu saglasnost za brigu o maloljetnom licu tokom izleta, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbjednost.

Vodiči za ovu aktivnost:
Miroslav Trivić, PAK “SUMMIT” MB:054 PSRS
Boris Čikić, PAK “SUMMIT”,
Damjan Šodolović, PAK “SUMMIT”

Kontakt osoba: Miroslav Trivić
Prijave  na telefon +38765/664-064 (zvati u poslijepodnevnim časovima)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!