Premijera predstave “Radovan treći” u Gradskom pozorištu “Jazavac”

789

U nedjelju 14. maja, sa početkom u 20 časova, u Gradskom pozorištu “Jazavac” premijerno će biti izvedena predstava “Radovan treći”, po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Nikole Pejakovića.

Nakon predstave “Malo blago” ovo je druga ovosezonska premijera Gradskog pozorišta Jazavac na večernjoj sceni. U predstavi igraju: Ljubiša Savanović, Nikolina Friganović, Aleksandra Spasojević, Nataša Ivančević, Anja Ilić I Aleksandar Runjić.

– Radovan je paradigma našeg vremena. On je svečovjek, natčovjek, car primitvnog plemena. Radovan je naša prljava savjest, naše drugo, demonsko ja, Radovan je sve ono loše u nama. Radovan s Manjače je Radovan 21. vijeka: bahat, nadmen, glup, prizeman i prevrtljiv, i sve to na kub.

Oko nas je puno Radovana, imamo ih od politike do estrade, i svaki je sve bolji i bolji, sve veći i veći Radovan. Ovaj tekst adaptacije, ova naša predstava, jeste i jedan svojevrstan omaž Dušku i Zoranu, onima koji su detektovali, pronašli, prokljuvili da je među nama ‒ Radovan.

Da je on u svakom od nas. Radovan ‒ to smo mi, samo je pitanje da li se borimo protiv njega ili ga hranimo – rekao je, između ostalog, u najavi premijere reditelj Nikola Pejaković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!