Morata: Izbacio sam Juventus, dugujem Realu…

466

Napadač Real Madrida Alvaro Morata rekao je da je dužan Real Madridu jer je prije dvije godine pomogao Juventusu da izbaci Real u polufinalu Lige šampiona.

Morata je maja 2015. godine u dvije polufinalne utakmice dao dva gola Madriđanima i Juventus je sa 2:1 i 1:1 uspio da prođe u finale gdje je poražen od Barselone (3:1).

Napadač je u Juventusu proveo dvije godine, prije nego što je Real prošle godine iskoristio otkupnu klauzulu za Moratu i vratio ga na Santjago Bernabeu.

Od povratka u Madrid nije konstantno dobijao minute, ali Moratu to ne obeshrabruje.

“Kada sam odlazio iz Real Madrida obećao sam sebi da ću se vratiti sa više iskustva jer najbolji fudbaleri na svijetu igraju ovde” rekao je Morata za klupski sajt Real Madrida.

Real Madrid ga je u Juventus poslao 2014. godine poslije tri godine u klubu i Morata se tokom perioda u Juventusu sastao i sa Realom.

“Bila je to sudbina. Bilo mi je žao zbog tog gola zato što bih radije dao gol bilo kojoj drugoj ekipi nego Real Madridu. Zbog toga im dugujem.” kaže Morata.

On se potom osvrnuo i na povratak u “Kraljevski klub”.

“Moj povratak u Real je dogovoren dok sam bio na Evropskom prevnstvu prošle godine sa Španijom. Agent mi je rekao da nude novi ugovor i da žele da me zadrže. Real Madrid je vjerovao u mene i dugo sam čekao da to čujem…” dodaje Morata.

Juventus se u polufinalu ukrstio sa Monakom i u prvoj utakmici pobijedio sa 2:0. Real Madrid je prvu utakmicu protiv gradskog rivala Atletika dobio sa 3:0, pa su crno-bijeli iz Torina i bijeli iz Madrida favoriti da se nađu u finalu u Kardifu, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!