Srbija ka SP bez Јokića, Bjelice, Bogdana i Tea?

1264

Srbija bi mogla da bude oslabljena u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo neigranjem Јokića, Bjelice, Bobija i Bogdanovića i Teodosića ukoliko njih dvojica odluče da odu u NBA.

Čelni ljudi NBA neće dozvoliti Amerikancima da u toku sezone igraju za reprezentaciju, što je očekivana odluka.

Međutim, ovo bi moglo da se dogodi i sa srpskim reprezentativcima, s obzirom na to da Nikola Јokić izrasta u zvijezdu, Nemanja Bjelica pružao dobre partije, dok se od Marjanovića očekuje da dobije znatno veću minutažu.

Јoš kad ovome pridodamo moguće odlaske Bogdanovića i Teodisića preko Atlantika, Srbija će ostati bez osnove tima.

Poznato je da NBA klubovi ne mogu da zabrane stranim igračima da nastupaju za nacionalni tim, ali ovdje će se stvoriti potpuno druga situacija, jer će se kvalifikacije igrati u toku NBA sezone.

U takvom rasporedu, internacionalni igrači prosto neće imati prostora za nacionalni tim i nerealno je očekivati da učestvuju u kvalifikacijama.

Nije Srbija jedina zemlja koja će imati problem, već će brojne evropske selekcije biti suočene sa sličnim tegobama, a to se posebno odnosi na Hrvatsku, BiH i Crnu Goru čiji ubjedljivo najbolji igrači igraju u NBA.

Sa Srbijom je situacija malo drugačija, jesu gore pomenuti igrači nosioci ove ekipe, ali ne treba zaboraviti na Јovića, Kalinića, Simonovića, Raduljicu, Štimca, Kuzmića, Nedovića i ostale igračae koji će gotovo sigurno igrati u Evropi.

Kako će se situacija dalje odvijati ostaje nam da vidimo, ali vrlo je vjerovatno da će strani igrači u NBA propustiti kvalifikacije od kraja 2017. godine do početka 2019. Pobjednik Olimpijskih igara neće imati direktno učešće na Svjetskom prvenstvu, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!