Napravite sami: Sprej od lavande za mirisnu posteljinu

2944

Svi uživamo u mirisu čiste posteljine koja nas prosto mami da se u nju zavučemo poslije napornog dana. Osim redovnog pranja, korišćenja omekšivača i peglanja posteljine, postoji još jedan način kako da u krevet unesemo onu posebnu notu svježine.

Riječ je o mirisnim vodicama kojima mogu da se isprskaju veš i posteljina, a koje u radnjama uglavnom imaju prilično visoke cijene. Međutim, mirisno osvježenje možete da napravite sami, bez mnogo troškova.

Potrebno vam je 40-50 kapi eteričnog ulja lavande, 1/4 šolje votke bez ukusa (može poslužiti i alkohol), otprilike 3,5 šolje destilovane vode, mala flašica sa raspršivačem, staklena flaša za čuvanje sa čepom.

Pomiješajte votku i eterično ulje lavande u staklenoj flaši. Dodajte destilovanu vodu sve do vrha, a potom protresite flašu kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo. Napunite manju flašicu sa raspršivačem i lagano je protresite prije svake upotrebe.

Ovom mješavinom možete da prskate sve, od zavjesa, jastuka pa do peškira. Odlična stvar je što miris neće biti prejak, nezavisno od toga koliko ste mjesta poprskali, pišu Novosti.

Ovu tečnost možete da iskoristiti i kod pranja posteljine, i to tako da je dodate u fazi ispiranja. Posteljina će imati blagi miris lavande. Vodu sa lavandom možete da upotrebite i pri peglanju. Dobro je znati da lavanda tera muve i druge insekte.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!