Beogradski maraton: Pobjednik Kenijac Stiven Katam

498

Pobjednik jubilarnog 30. Beogradskog maratona je Kenijac Stiven Katam koji je postao i rekorder nove staze pretrčavši je za dva časa, 21 minut i 10 sekundi.

Drugo mjesto u maratonskoj trci pripalo je srpskom atletičaru Darku Živanoviću, a treći je Kenijac Kenedi Kipruto Maeo.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Olivera Јevtić koja je maraton istrčala za dva časa, 31 minut i 59 sekundi.

Pobjednik polumaratonske trke na Beogradskom maratonu u muškoj konkurenciji je Dario Ivanovski iz Makedonije, koji je na cilj stigao za jedan čas i 10 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila prošlogodišnja pobjednica polumaratona Slađana Perunović iz Crne Gore.

U polumaratosnkoj trci učestvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali kao i proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić, koji je predsjednik opštine Novi Beograd.

Beogradski maraton počeo je startom ispred crkve Svetog Marka u 10.00 časova, a u njemu je učestvovalo oko 7.000 takmičara iz 70 zemalja svijeta.

Održana je i trka zadovoljstva u kojoj je učestvovalo više od 20.000 ljudi.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da maraton prati preko 250 akreditovanih novinara, a da ove godine po prvi put učestvuje i grupa takmičara iz Kine.

Trasa maratona uključivala je i prelaz preko dva mosta – Brankov i Most na Adi, koji je ove godine prvi put uključen u trasu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!