Vaskršnji ukrasi u dvorištu

1830

Stare kante, lavori, čajnici, sve su popularnija dekoracija uz cvijeće. Nostalgija je u modi, a vaskršnje praznike je najljepše proslaviti u vintidž dekorisanom dvorištu.

 Žardinjere u kojima se dva puta godišnje mijenjaju biljke ili su u njima posađene trajnice, treba ukrasti kao i unutrašnjost doma. Korpice sa šarenim jajima (od plastike ili stiropora).
Uz mašnu i ukrasno šiblje sa pupoljcima, žardinjera može da postane najljepši ukras vrta.

Stare kante, čajnici, lavori, cjediljke i ostali metalni kuhinjski predmeti koji se više ne koriste sve su popularnija dekoracija uz cvijeće.

Buket lala ili saksija sa narcisima, začinskim biljem ili ružama prelijepo izgleda u staroj kofi, jer u vrtu odavno važi pravilo da je svemu treba udahnuti novi život.

Isto važi i za “lov na uskršnja jaja” koji djeci treba učiniti zanimljivim i umjesto u običnu posudu sakriti ih na neočekivana mjesta – u saksije sa cvijećem ili šarenim gumenim čizmama!

April je mjesec kada su dani duži i topliji i sunčano popodne može da se provede u bašti. U proljeće se iznose sve biljke koje su provele zimu u hodnicima i staklenicima, a stare klupe, merdevine i stočići su odlična mjesta na koje mogu da se stave.

Čitava atmosfera biće neuporedivo ljepša ukoliko se okolne grane propupalog drveća ukrase šarenim jajima, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!