Split: Eksplozija silosa žita, petoro povrijeđeno (VIDEO)

572
U eksploziji silosa u žitnom terminalu koja se oko podneva dogodila u Sjevernoj luci u Vrnjcu kod Splita, povređeno je pet osoba od kojih su dvije u životnoj opasnosti.
Prema nezvaničnim podacima, dvojica teško povređenih radnika na 50 odsto tijela ima opekotine između drugoga i trećeg stepena, opasnim po život, rečeno je agenciji Hina u splitskom Kliničko-bolničkom centru.
Kako se navodi, teško povrijeđeni pacijenti smješteni su na odjeljenje intenzivne njege i podvrgnuti operacijama.

“Trojica ostalih pacijenata isto imaju opekotine, ali riječ je o lakšim povredama, pa će nakon ljekarske pomoći biti pušteni na kućnu njegu. Kod svih radnika uglavnom je riječ o povredama glave, tijela i udova. Hitna je brzo reagovala i pacijente dovela u bolnicu gdje su 15 minuta nakon prijema obrađeni i završili su na operacijskom stolu”, rekao je doktor Joško Juričić.

U eksploziji ispod kupole silosa na visini oko 30 metara načinjena je velika šteta na silosu firme Ameropa Žitni terminal.

Oštećeni su i mnogi parkirani automobili, na okolnim firmama su većinom popucala stakla, a betonski dijelovi silosa i kamenje letjeli su u krugu od nekoliko stotina metara.

Policija je odmah nakon eksplozije blokirala šire područje oko mjesta eksplozije, zbog čega je nastala velika gužva.

(Tanjug/Index)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!