Јokić treći najbolji centar u NBA!

2680
Somborac je iza sebe ostavio centre poput Demarkusa Kazinsa, Karl Entoni Taunsa, Dvajta Hauarda, braću Gasol, Ala Horforda.
Analizu 30 najboljih centara u NBA ligi uradio je Bličer report i stavio Nikolu Јokića na izuzetno visoko treće mjesto.
Od ostalih igrača sa ovih prostora, Јokićev doskorašnji saigrač Јusuf Nurkić se nalazi na 20. mjestu, a crnogorski centar iz Orlanda, Nikola Vučević je 24-ti.
Iako Nagetsi nisu uspjeli da odbrane osmu poziciju koja bi ih odvela na megdan Voriorsima, Bličer report Јokića vidi kao glavni razlog što je Denver uopšte bio u poziciji da se ove sezone bori za plej of.
Od ulaska u startnu petorku u decembru, njegove brojke su konstantno dobre, a Јokićeva mogućnost da poentira i dodaje loptu ga je lansirala na treću poziciju već poslije druge NBA sezone.
Koliko je važan za napad Denvera pokazuje podatak da je na Bličerovoj listi od Јokića više asistira jedino Al Horford iz Bostona (5 asistencija po meču). Denver je sa njim na parketu daleko efikasnija ekipa i po prosječnom broju postignutih poena je odmah uz Karijeve Voriorse.
Od njega niko nije očekivao ovakve igre, jer je izabran kao 41. pik na draftu, pa su njegovi rezultati utoliko više za poštovanje.
Ispred Јokića su na listi najboljih centara jedino centar Pelikana Entoni Dejvis i Džezera, Rudi Gober, javlja B92.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!