PDP postavio pitanja ministru Tegeltiji u vezi Predstavništva u Izraelu

731
Saopštenje za javnost PDP prenosimo u cjelini, bez korekcije:
Klub poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS uputio je danas pitanja ministru finansija RS Zoranu Tegeltiji u vezi sa slučajem Predstavništva Republike Srpske u Izraelu.
Od ministra Tegeltije Klub poslanika PDP zatražio je odgovore na sljedeća pitanja:
Koliko tačno novca je isplaćeno u 2015. i 2016. godini, kao i u 2017. zaključno sa današnjim danom na ime rada Predstavništva Republike Srpske u Izraelu?
Na čiji račun su isplaćene ove pare? Molimo Vas da nam dostavite potvrdu u vezi s tim.
Imate li garanciju da je isplaćeni novac u protekle dvije godine iskorišten za rad Predstavništva RS u Izraelu? Molimo vas da nam dostavite bilo kakvu pisanu potvrdu, u kojem god obliku.
Na šta su konkretno utrošena ova sredstva? Molimo Vas da nam pobrojite pojedinačno po stavkama.
Koliki je ostvareni promet Republike Srpske sa Izraelom u protekle dvije godine?
Podsjećamo da je šef Odjeljenja za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela Dan Orian potvrdio je za BN televiziju u petak, 7. aprila 2017. godine, da Predstavništvo Republike Srpske u Jerusalimu ne postoji već dvije godine i da je preregistrovano u privatno preduzeće kojim rukovodi Arie Livne. Arie Livne je savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika i senator Republike Srpske, ali ga Vlada RS predstavlja kao šefa tog predstavništva, za koje se redovno izdvaja novac iz budžeta Republike Srpske, navodi se u saopštenju za javnost PDP.
Uno portal poziva sve političke subjekte da dostave saopštenja za javnost, koja će biti objavljena u cjelini, bez korekcije.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!