Bugojno: Pronađeno tijelo trogodišnjeg dječaka

680

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, rekao je da policija još uvijek ispituje sve okolnosti nestanka i smrti trogodišnjeg dječaka Mehmeda Ćese.

– Nakon što su mještani i pripadnici Gorske službe spašavanja oko 23.10 sati pronašli tijelo dječaka u mjestu Vesala kuda protiče rijeka Vesočnica na licu mjesta je obavljen uviđaj.

Mjesto gdje je tijelo pronađeno nalazi se kilometar i po od mjesta gdje je dječak zadnji put viđen. Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, a danas će se obaviti i druge istražne radnje i biti obavljena obdukcija tijela. Okolnosti nestanka za sada ne mogu komentarisati jer nisu još uvijek završene sve istražne radnje, kazao je Prohan.

Dječak je nestao juče oko oko 14 sati. Nakon što je o nestanku obaviještena bugojanska policija, alarmirano je i stanovništvo ovog velikog naselja, koje se uključilo u potragu, te pripadnici Gorske službe spašavanja.

Posljednji put je viđen u neposrednoj blizini porodične kuće, gdje se do tada igrao sa 11- godišnjim bratom, a pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed utapanja. (Avaz)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!