Tijana Bogićević: Ja sam Britni Ćukteraš

766

Predstavnica Srbije na Evroviziji, Tijana Bogićević, za Noizz otkriva da li će snimiti album, kako će izgledati njen nastup u Kijevu, ali i zašto je njen alter ego Britni Ćukteraš.

Da li osjećaš zavist svojih kolega što si naša predstavnica na Evroviziji, naročito koleginica?

“Ne, baš suprotno. Većina me je podržala i uputila riječi podrške. Pomislila sam baš kako se sad sve uskomešalo u univerzumu jer su se žene složile, i sad mora nešto strašno da se desi”.

Koliko će homoseksualaca biti sa tobom na sceni u toku nastupa i da li će biti nabildovani i polugoli, svi znamo da to donosi pola glasova?

“Haha, u spotu imamo Borisa koji je polugo , ali nije homoseksualac! Ne mogu da otkrijem sta pripremamo za nastup”.

Da li je istina da si imala alternativni Fejsbuk profil pod nazivom Britni Ćukteraš i da sa na istom prozivala samu sebe?

“Haha, istina je. Čak me je tata pozvao jedan dan da me pita ko je ta Britni Ćukteraš i šta ona hoće jer je tih dana Britni baš bila aktivna. Evo jedna zanimljivost, Pokojna Mileva i Britni su bile prve Fejsbuk drugarice, još prije Milevine popularnosti. Poslije se Mileva uobrazila, pa je iskulirala, kako to već biva”.

Zašto baš Britni i zašto baš Ćukteraš?

“To je neka interna šala koja datira još iz vremena kad sam pjevala u bendu Vlade Georieva. Naš dragi prijatelj Pop je svima davao imena bazirana na tome na koje poznate ličnosti liče. Tako sam ja ispala “vanbračno dijete” Britni Spirs i Slavice Ćukteraš. Ipak je trebalo to vrijeme u autobusu dok smo išli na turneju nekako prekratiti. Super smo”.

Kladionce su ti trenutno naklonjene – da li si sigurna u finale i dobar plasman?

“Nisam ni u šta sigurna, ali vjerujem u pjesmu i u sebe. Kladionice ne znače mnogo, ali ipak gledam po internetu komentare i recenzije, svakakvih rangiranja ima, ali Srbija je skoro svima u top 10. Vidjećemo”.

Šta poslije Evrovizije? Hoćeš li u rijaliti, žiri Granda ili ćeš da da objaviš album?

“U prva dva neću sigurno, haha. Tačan odgovor je pod C -objaviću album. To je svakako već bilo planirano da se desi i prije nego što sam bila pozvana za Evroviziju koja mi je eto došla kao kec na jedanaest. Sa Dušanom Alagićem radim na albumu već dugo, i presjekla sam ove godine i odlučila da je bilo dosta, imamo dovoljno pjesama i nema potrebe da to sve odlažem. Dušan piše divne melodije i tekstove i presrećna sam što sam se sa nekim na taj način našla da mi je sve sto napiše tačno po ukusu i mjeri. Na neki način sam željela da zaokružim sve što sam radila u Srbiji, iako sam inicijalno po preseljenju u Ameriku bila na neki način od svega toga odustala. Međutim, pjesme koje imamo su zaista toliko dobre, da mislim kako će taj album mnogima biti omiljen i jedan od onih koje slušaju od početka do kraja. Plus sam razmišljala, kakva sam ja to pjevačica kad se nisam izborila za sve ove godine nijedan album da snimim. Bilo je tu pjesama, dueta, pojavljivanja tu i tamo, ali ipak je meni lično bitno da imam sve to na jednom mjestu i zvanično objavljeno. Tako da sam se tome vratila i sve smo završili”.

Da li je na albumu zvuk sličan pjesmi koju izvodiš na Evroviziji?

“Nije sličan zvuku koji izvodim na Evroviziji, album je na srpskom i već pola pjesama su poznate – “Tražim”, “Nekako, Nikako”, “Sam od sutra”, “Čudo”, “Tijanina”… Možete zaključiti o kakvom pravcu se radi. Za sve one koji gledaju u ove naslove i češu se po glavi, pravac Jutjub”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!