8. avgusta 2020. godine otvara se „Mali teatar pod velikim zvijezdama“ Dječijeg pozorište Republike Srpske

374

U subotu, 8. avgusta 2020. godine, u 19 časova otvara se „Mali teatar pod velikim zvijezdama“.
Izvođenjem predstave „Crvenkapa“, Dječije pozorište Republike Srpske na otvorenom, u dvorištu kraj službenog ulaza, nastavlja svoj rad, koji je u martu zaustavila pandemija virusa korona. „Crvenkapa“ je bila i prva predstava, emitovana 23. marta onlajn, zbog čega se upravo ovom predstavom glumci uživo vraćaju na scenu.
Ambijent „Malog teatra pod velikim zvijezdama“ posebnim čine crteži koje su oslikala djeca, polaznici Škole crtanja i slikanja „Dragaš“, a prema ideji svog profesora Renata Rakića.
Poštujući sve mjere i preporuke koje su propisali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Dječije pozorište je u mogućnosti da organizuje raspored sjedenja za najmlađe i njihove roditelje, tako što će raspored stoličica i stolica biti na propisanoj udaljenosti, na ulazu će biti dezinfikovane ruke, a odrasla publika će biti zamoljena da nosi maske.
Na dvorišnoj sceni Dječijeg pozorišta svaki dan, izuzev ponedjeljka igraće se predstave i biti organizovane radionice, a u prostoru Muzeja pozorišnih lutaka biće organizovane projekcije crtanih filmova.

U saradnji sa Sinpleksom „Palas“, mališani će imati priliku da gledaju visokokvalitetne crtane filmove, poput „Petra Pana“, „Avanture pod morem“, „Crvčak Cvrle“…
Nakon pet mjeseci umjetnički ansambl nacionalnog teatra za djecu ponovo se vraća pred svoju publiku, kako bismo svi zajedno doprinijeli odlučnoj potrebi za socijalnim kontaktom, kolektivnoj radosti igre i blagotvornosti umjetnosti zahvaljujući kojoj je sve bolje.
U slučaju kiše, predstave će se izvoditi na sceni Dječijeg pozorišta, jer broj sjedišta u sali u potpunosti odgovara standardima potrebne udaljenosti između gledalaca.
Sedmični repertoar biće objavljivan na Fejsbuk i Tviter stranicama Dječijeg pozorišta Republike Srpske

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!