Crvena zvezda dovodi pojačanje iz Mančester Sitija

504

Navijači aktuelnog prvaka Srbije imaju velikog razloga za zadovoljstvo: Crvena zvezda i Mančester siti ponovo sarađuju, ovoga puta “u suprotnom pravcu” od dosadašnjeg.

U ljeto 2017. godine, uoči početka ere Vladana Milojevića, klub sa Marakane prodao je “građanima” braću Ilić, Ivana i Luku, za 5,5 miliona evra, a uskoro bi jedan igrač sa platnog spiska aktuelnog šampiona Engleske mogao da zadrži crveno-bijeli dres.

Makar privremeno.

“Crveno-bijeli i trener srpskog prvaka Dejan Stanković namjeravaju da iskoriste sve diplomatske resurse kako bi u Ljutice Bogdana doveli napadača mlade reprezentzacije Srbije, Slobodana Tedića”, saznaje “Mocartsport”.

Centarfor rođen 2000. godine afirmisao se u dresu Čukaričkog, postao jedna od senzacija Superlige, i zaslužio transfer u Mančester siti. Tedić je 5. septembra 2019. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Sitijem, koji ga je Čukaričkom platio tri miliona evra.

Ostao je Tedić na jednogodišnjoj poziciji na Banovom brdu, i do prekida superligaške sezone postigao šest golova za tim Aleksandra Veselinovića. Imao je neke zapažene partije, poput one oktobraske iz sudara sa Partizanom, iako u trijumfu Brđana nije postigao gol (2:1). Odličnom igrom u polju Tedić je postao poznat široj javnosti. Uskoro se u njegove kvalitete uvjerio i Dejan Stanković.

Poslije prvog proljećnog kola i trijumfa protiv Čukaričkog mladi trener crveno-bijelih je, između redova, pohvalio dosadašnji učinak Slobodana Tedića.

“Uzeli smo Čukaričkom ono što najbolje radi. To je tim koji ima najviši procenat dobijenih vazdušnih duela u ligi”, rekao je Stanković.

Najveće zasluge za vazdušnu dominaciju Brđana imao je upravo Tedić. Ta karakteristika pomogla mu je da ga Dejan Stanković vidi kao potencijalno rješenje za narednu sezonu. Posebno što se sve glasnije može ćuti da će trener Crvene zvezde modifikovati način igre tokom ljetnjih priprema.

“Naravno, mač je u rukama Mančester sitija. Sigurno je da Pep Gvardiola ne vidi mladog srpskog napadača kao ozbiljnu opciju za narednu sezonu. Ali engleski klub ima već utabanu rutu kada je riječ o igračima koji su dovedeni kao potencijalno dobra rješenja za budućnost. Mlade talente Siti uglavnom pozajmljuje holandskoj NAC Bredi i belgijskom Ostendeu. Takav put namijenjen je i rođenom Podgoričaninu, što će otrežati posao rukovodstvu Crvene zvezde. Na odgovorima sa Marakane je da ljude iz Sitija ubjede da bi se Tedić u Srbiji dobro razvijao, posebno ako Zvezda izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja”, piše “Mocartsport”.

Potencijalni dolazak Tedića, kao i interesovanje Crvene zvezde za Silvu iz Familikaa, najavljuje korjenite promjene u špicu srpskog šampiona.

“Crveno-bijeli računaju da će ovog ljeta zaraditi novac od prodaje Boaćija i Milana Pavkova, mada vjesnici mnogih evropskih pobjeda nemaju tržišnu vrijednost kao prije godinu dana. Problem je što Boaćiju ističe ugovor za sedam mjeseci. I Crvena zvezda neće imati prostora za cjenkanje i dugačke pregovore”, navodi pomenuti portal.

Ukoliko osvoji titulu, za šta joj je dovoljna već pobeda protiv Rada u prvom od četiri preostala kola, 30. maja, Crvena zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi od druge runde, čije utakmice se igraju 11. i 18. avgusta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!