Ovako bi mogao da izgleda Peugeot 608 na FCA platformi Maseratija

537

Ne tako davno automobiliske 1970-te i 1980-te su obilježavale vrhunske limuzine koje su u to doba bile u svom zenitu. Pritom su Nijemci igrali na performanse, Italijani i Englezi na sportski nastup i stil, a Francuzi su nudili neprikosnovenu udobnost vožnje.

Naravno, odmah nam na pamet padnu modeli Citroena, ali Peugeot je i po brojnim drugim osobinama bio trn u oku upravo njemačkim limuzinama. Još se živo sjećamo Peugeotovih velikih limuzina sa zadnjim pogonom poput modela 504, 605 i 505 koji su nudili i stil i snagu. Kasnije su se trendovi mijenjali pa tako i Peugeot sa svojom gamom, a velika limuzina sa zadnjim pogonom sportskih ambicija je postala stvar prošlosti.

Najveća limuzina u programu danas jeste model 508 koji je trenutno snagom kapacitiran do 200 KS što je okej, ali…

Šteta da jedan od najatraktivnijih automobila u klasi jednom BMW-u Serije 3 danas može da parira tek do pola game.

Portal Autoevolution.com je sada objavio render „crtača” Andreja Nedelea koji pokazuje svoju viziju modela 608, blistavog velikog Peugeota sa zadnjim pogonom.

Ono što je bila njegova nit vodilja da bi tako nešto u budućnosti bilo moguće jeste činjenica da će nedavnim spajanjem FCA i PSA automobilskih konglomerata možda biti mjesta i za takav projekat, s obzirom na to da italo-američki div u svom portfelju ima „materijala” za pozajmicu.

Pritom se prvenstveno misli na platforme sa zadnjim pogonom koje koriste Maserati i Alfa Romeo za modele Quattroporte, Ghibli i Giulia.

Možda bi to omogućilo Peugeotu povratak na velika vrata u svijet premium limuzina, a novi 608 bi ponudio primamljivu kombinaciju kao automobil koji izgleda sjajno kao svi novi Peugeoti, ali koji je napravljen na platformi sportskog automobila.

(Jutarnji.hr)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!