Decenija od smrti Majkla Džeksona

1682

Danas se navršava 10 godina od smrti Majkl Džeksona, a kako bi odali počast kralju popa, njegovi fanovi okupiće se u kući u Los Anđelesu, u kojoj je primio fatalnu dozu anestetika propofola i održati bdenje na groblju na kojem je sahranjen.

Oglasilo se i imanje Džeksona, koje je u saopštenju za AP istaklo da je svijet, na današnji dan, prije 10 godina, izgubio nadarenog umjetnika i izvanrednog humanitarca.

“Deceniju kasnije, Majkl Džekson je i dalje s nama, njegov uticaj ugrađen je u ples, modu, umetnost i muziku trenutka. On je važniji nego ikad”, navodi se u saopštenju Džekson imanja.

Imanje je iskoristilo godišnjicu Džeksonove smrti da proslavi i istakne humanitarni rad muzičara i pozvalo njegove fanove da mu odaju počast baveći se dobrotvornim radom, bilo da je riječ o sadnji drveća, volontiranju u skloništima, čisćenjem javnom prostora ili pružanjem pomoći nekome “ko je izgubio svoj put”.

Džeksonovi fanovi najavili su okupljanje u posljednjoj kući u kojoj je on živeo u jednom kraju Los Anđelesa, gdje mu je doktor dao fatalnu dozu propofola.

Kralj popa kasnije je proglašen mrtvim u bolnici u 50. godini.

Fanovi planiraju i bdenje u memorijalnom parku Forest Loan u kalifornijskom gradu Glendejlu, gde je Džkeson sahranjen dva mjeseca posle smrti.

Pojedini nameravaju da se okupe i kod Džeksonove zvijezde na Holivudskoj stazi slavnih, dok neki planiraju skup u Holivudu kako bi ukazali na, kako navode, njegovu nevinost povodom optužbi za zlostavljanje.

U dokumentarcu HBO “Napuštajući Neverlend”, koji je objavljen ranije ovog meseca, dvojica odraslih muškaraca optužila su Džeksona da ih je zlostavljao dok su bili djeca.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!