Nebeska tema – film o Vladi Divljanu

770

Nebeska tema je dugometražni dokumentari film sa elementima igranog o Vladi Divljanu.

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o životu i muzičkom stvaralaštvu prerano preminulog frontmena grupe Idoli, Vladi Divljanu, velikanu ex-Yu muzike.
U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji specijalno za ovu priliku izvode nove verzije čuvenih pjesama Vlade Divljana. 
Prvi taktovi dobro poznate pjesme „Maljčiki“ podižu ljude svih generacija na svim meridijanima. Osamdesete – izuzetno muzički bogate, nevjerovatno uzbudljive godine kada se usred tadašnje Jugoslavije, naizgled niotkud, stvorila muzička i umjetnička scena koja je bila na talasnoj dužini Pariza, Londona i New Yorka. Okosnica te scene bio je Novi talas, a usred Novog talasa beogradski bend „Idoli“…
Jedan od Idola, Vlada Divljan, bio je i autor i muzičar i pjevač, osvajao je srca mnogih mladih djevojaka koje su hrlile na koncerte u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, uzduž i poprijeko preko cijele države. Kasnije, kada su se raspali i država i bend, Vlada je nastavio da stvara i svira, u Australiji, u Austriji, pa ponovo u Srbiji, Hrvatskoj, sa Old Stars Bandom, sa Ljetnim kinom…
„Nebeska tema“ je film o Vladi Divljanu. Ipak– ne samo o Vladi, nego i o jednom vremenu, jednoj generaciji, jednoj eksploziji kreativnosti i jednoj karijeri koja je trajala i veselila i uzbuđivala…o muzici koja, sa sigurnošću, i dalje traje.
Film “Nebeska tema” o Vladi Divljanu premijerno će biti prikazan na dan njegovog rodjendana u Sava centru, 10. maja.
Film ćemo obavezno pogledati, a nama ostaje velika zahvalnost i izuzetna čast što smo, upravo na dan njegovog rodjendana, svojevremeno na talasima UNO radija imali priliku da upoznamo i družimo se sa jednim velikanom, što je svakako bio Vlada Divljan.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!