ESPN: Fudbal ne smije da izgubi Crvenu zvezdu!

703

Crvena zvezda ostvarila je veliki uspjeh u četvrtom kolu Lige šampiona da su i svjetski mediji, poput ESPN, napravili posebne članke koji stoje na vrhu sajta.

Šampion Srbije savladao je Liverpul sa 2:0 čime je priredio najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu Lige šampiona.

Čuli ste da bogati klubovi žele da od 2021. godine naprave Evropsku Superligu i ESPN se upravo bavio tom pričom.

– Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobjedu od 1991. godine i vrijeme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedjelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu “Superligu”, srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne smije da izgubi! – piše u uvodu ESPN članka.

Jedna od najpoznatijih medijskih kuća navodi da se nadaju da su čelni ljudi najvećih evropskih klubova gledali kako Zvezda pobjeđuje veliki Liverpul.

– Ta pobjeda je pokazala i ukazala na to da se za dušu fudbala vrijedi boriti – navodi autor teksta Nik Ejms.

Crvena zvezda nikada nije igrala u ovom formatu Lige šampiona i ponovni san da se zaigra u elitnom takmičenju bio bi mrtav ukoliko bi Engleska, Italija, Španija, Njemačka i Francuska osnovale ligu za sebe.

ESPN piše da su fudbaleri Liverpula “pretučeni” od strane deset momaka u crveno-bijelim dresovima i da nisu uspjeli da se izbore sa “tornjem” Milanom Pavkovom, čija su dva hica riješila meč.

Logično, američki medij dotakao se i nevjerovatne atmosfere na stadionu koju stvaraju njeni navijači “Delije” – ultrasi smješteni na sjevernoj tribini.

– Povratak Crvene zvezde na vrh ostavio je romantičare zamagljenih očiju, a mnogo veće bitke tek dolaze. Više ovakvih “old skul” noći će pomoći i podvući crtu da se zbog korporativne pohlepe ovo jednostavno ne smije izgubiti. Klubovi koji bi bili bačeni u etar zbog velikih timova sada bi trebalo da imaju glas više nego ikada – piše se u zaključku teksta ESPN.

Pobjeda Crvene zvezde velika je za evropski, ali i svjetski fudbal i zbog toga se ona nalazi na naslovnim stranama mnogih medija, pa tako i ESPN.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!