Pet grešaka koje pravite kada kupujete farmerke

1716

Farmerke su jedan od odjevnih komada koji nikada ne izlazi iz mode, a koji je pogodan za svako godišnje doba, i za svaku priliku.

Sudeći po savjetima Pejdž Adam Geler, dizajnerke i savjetnice za savršene krojeve farmerki za brojne brendove, moguće je napraviti čak pet grešaka, a evo i kojih.

Upadanje u rutinu: “Isprobajte ponekad model koji je potpuno drugačiji od onog koji inače kupujete. Možda ćete se prijatno iznenaditi kada isprobate farmerke za koje u prvi mah pomislite da ih nikada ne biste nosili.”

Ne mislite na brojeve: “Različiti brendovi imaju različite brojeve za različite mjere – ako stanete u farmerke br. 28 jednog brenda, to ne znači da vam taj broj odgovara i za neki model drugog brenda. Odaberite veličinu koja vam najbolje pristaje, a ne onu koju inače nosite.”

Nemojte da isprobavate farmerke samo u kabini: “Nemojte samo uletjeti u kabinu, obući farmerke i ako vam izgledaju dobro odmah ih kupiti. Prije kupovine obavezno malo hodajte u njima, sjednite, napravite neku vježbu u njima… Jedino tako ćete vidjeti kako vam zaista pristaju i kako se oblikuju prema vašem tijelu”.
Kombinujte ih sa nečim prije nego što ih kupite, kako biste vidjeli da li se uklapaju sa odjećom koju inače nosite.

Ispratite pravilo zadnjeg džepa: “Donji rub zadnjeg džepa mora biti tačno na mjestu gdje se sastaju vaša zadnjica i bedra. To optički podiže vašu zadnjicu i figura izgleda bolje”.

(CDM)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!