PDP: Ponosni na srpske vojnike i oficire

330

Stavom da vojnici Oružanih snaga BiH ne treba da prisustvuju obilježavanju 9. januara, Dana Republike, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ispunio je silnu želju i Bošnjaka i stranaca koji su prošle godine pokušali na sve načine da ospore ovakav način proslave.

Strašna je i tužna, ali i ponižavajuća i vrlo opasna izjava da ”Srbe u Oružanim snagama BiH ne doživljavamo kao naše” i da nam vojska 9. januara ne treba.

Prošle godine smo, kada je zbog silnih pritisaka proradio srpski inat, bili ponosni na postrojene vojnike Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

Za razliku od vlasti u Republici Srpskoj, mi se ponosimo srpskim vojnicima i oficirima, kao i Srbima u Federaciji BiH koje su oni zaboravili.

Ne smijemo dozvoliti da nas vlast u Republici Srpskoj dijeli na poželjne i nepoželjne Srbe. Pozivamo srpske vojnike i oficire u Oružanim snagama BiH da, kao i do sada, pokažu gordost, dostojanstvo i ponos, navodi se u saopštenju ove stranke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!