Borac – Čelik 2:0

1900

Banjalučki Borac u velikom stilu vratio se u Premijer ligu BiH. Golovima Uroša Mirkovića i Gorana Galešića na Gradskom stadionu savladan zenički Čelik 2:0 (1:0).

Borac je pred svojim navijačima od samog starta krenuo furiozno i poveo već nakon 17 minuta igre, kada je sjajan volej Uroša Mirkovića izazvao erupciju oduševljenja na Gradskom stadionu. Odlično se Mirković ubacio iz drugog plana, raspalio po lopti i donio prednost Banjalučanima.

“Crveno-plavi” dominirali su tokom prvih 45 minuta, a takva igra viđena je i u nastavku.

Borac je u pravom trenutku stigao i do drugog gola i praktično već sredinom drugog poluvremena prelomio meč.

Borac krenuo jako od starta! (FOTO)

Strijelac prvog gola Mirković u 69. minutu proigrao je Sinišu Dujakovića, koji je lijepo centrirao za Gorana Galešića, a ovaj postiže prvi gol za Borac od povratka u grad na Vrbasu.

Banjalučani su ispunili cilj i startovali pobjedom u Premijer ligi BiH. U narednom kolu gostovaće ekipi GOŠK-a iz Gabele, još jednom povratniku u bh. elitu.

Gledaoci na Gradskom stadionu, njih oko 6.500, mogli su da uživaju u odličnoj igri domaćeg tima, a najvatrenije pristalice banjalučkog premijerligaša, Lešinari, sjetili su se Srđana Kačara, koji je poginuo prije 10 godina.

Borac - Čelik

BORAC: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, V. Danilovič, Janičić, Veselinović, Mirković, Guberac. Trener: Željko Vranješ.

ČELIK: Dehić, Udovičić, Šehić, Hasanhodžić, Duvnjak, Adilović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Duraković. Trener: Kemal Hafizović.

Foto: Vedran Ševčuk (mondo.ba)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!