Žena fenom straši vozače: Ko pomisli da je radar, uspori – ko zna “foru” svirne joj (VIDEO)

8623

Džin Bruks (64) je penzionerka iz Notingema i došla je na ideju da natjera vozače koji prolaze njenom ulicom da pomisle da u ruci drži radar i mjeri njihovu brzinu pa da zato uspore, dok ona stoji i „snima“ ih svojim fenom.

Kako vidi kola ili moptocikl da joj se približava ona uperi fen u njega i isprati njegovo kretanje, prenosi „Notingem post“.

Rekla je da je primjetila da vozači često uspore kada je primjete.

Do genijalne ideje dovela je njena porodična tragedija. Nakon što je preminuo njen zet ona je ispred kuće otvorila kafić gde od dobrotvora sakuplja novac za liječenje raka. Pošto je provodila dosta vremena u bašti ispred kuće, primjetila je kako svi voze brže nego što bi trebalo. Sjetila se priče da je neko u Francuskoj uspio da držeći fen u ruci obmane vozače da pomisle da je u pitanju radar, pa su usporavali.

Primjetila je da vozači, misleći da drži radar, sada smanjuju brzinu kako se odmiču. Ovim postupkom je uspjela i da pomalo zbliži zajednicu. Sada ljudi koji prolaze pored kafića zastanu i mahnu joj, a dešava se i da vazači koji već znaju o čemu se radi i da u prolasku zatrube u znak pozdrava.

Postala je poznata nakon što je „Bi Bi Si“ napravio snimak kako ona tjera vozače da uspore, a došli su nakon što se ona javila u emisiju na radiju u kojoj je tema bila da se pronađe način da vozači uspore u tom kraju jer mnogo djece vozi bicikl. Nakon što se javila i rekla kakvo rješenje ona ima, novinari su odmah došli da to zabilježe.

– Ta ulica je jedan od glavnih puteva i u blizini se nalazi škola. Mladići često prolaze tuda na svojim motociklima pokušavajući da zadive djevojke – rekla je Džin.

Takođe je rekla kako je svojim postupkom uspjela da nasmije svoju ćerku koja je u žalosti zbog smrti svog supruga i kako joj mnogo znači što je uspjela u tome. Osim toga raduje je i što je učinila da ulica bude sigurnija za djecu, pišu beogradske Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!