Đoković danas na terenu, ako ne bude kiše

561

Novak Đoković bi, ukoliko ne bude bilo kiše u Parizu, ove nedjelje poslije podne trebalo da nastavi put ka odbrani titule na Rolan Garosu.

Protivnik će mu u 4. kolu drugog grend slema u sezoni biti Španac Albert Ramos, 20. teniser svijeta, a Nole će na stadion “Filip Šatrije” izaći ne prije 16.30 časova. To će biti njihov četvrti megdan, a u dosadašnja tri Đoković je zabilježio stopostotan učinak.

Posljednji put igrali su, ne tako davno, prije dva mjeseca u Beogradu, u četvrtfinalu Dejvis kupa, kada je Srbin odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj sezoni i slavio sa 6:3, 6:4, 6:2.

Organizatori su planirali da duel između Đokovića i Ramosa bude posljednji na centralnom stadionu. Pre njih od 11 sati igraće Voznijacki (11, Danska) – Kuznjecova (8, Rusija), zatim Monfis (15, Francuska) – Gaske (24, Francuska) koji bi trebalo da nastave svoj meč koji je prekinut u subotu zbog kiše (rezultat je 6:5 za Monfisa). Nakon Galskih pijetlova na teren će izaći V. Vilijams (10, SAD) i Bačinski (30, Švajcarska), a onda Srbin i Španac.

Ukoliko pobijedi Nole će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Tim (6, Austrija) – Sebaljos (Argentina).

I nije Novak jedini naš takmičar koji će na teren u nedjelju. Nenad Zimonjić će u paru za Špancem Fernandom Verdaskom u 3. kolu igrati protiv Šveđanina Lindšteta i Australijanca Grota oko 14.30, dok će Aleksandra Krunić zajedno sa Australijankom Ajlom Tomljanović odigrati meč druge runde protiv prvih kosturašica Matek-Sands (SAD) i Šafaržove (Češka) oko 12.30.

U nedjelju će prvi put na terenu biti i juniori. Srbija ima troje predstavnika, a dvoje će izaći na teren. Miomir Kecmanović će svoj meč 1. kola odigrati u ponedjeljak (igra u nedjelju finale ITF turnira u Antaliji), ali ćemo na djelu danas videti Olgu Danilović i Marka Miladinovića.

Marko Miladinović ima samo 16 godina i osmi je junior svijeta. Ovo je njegovo prvo učešće na grend slemu, a prvi rival će mu biti Amerikanac Sebastijan Korda oko 13.30 sati.

Olga Danilović, koja brani titulu u dublu, startovaće ove nedjelje u singlu. Danilovićeva će reket ukrstiti sa Kineskinjom Vang oko 12:30.

(Blic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!