Otvorena velika izložba dječijih radova “Proljeće u Muzeju”

681

U Muzeju Republike Srpske je u petak 12. maja 2017. godine, u 12 časova svečano otvarena izložba likovnih radova učenika osnovnih škola, u okviru manifestacije “Proljeće u muzeju”.

Radionice ove manifestacije već tradicionalno svakog proljeća organizuje Odjeljenje za obrazovno-pedagoški rad Muzeja Republike Srpske, a ove godine su okupile skoro 200 učenika iz 37 osnovnih škola, centara i drugih ustanova.

Slikanje muzejskih eksponata trajalo je od 20. marta do sredine aprila, kada su učenici i štićenici centara svakodnevno dolazili i pod motom radionica “Muzejski eksponat kao inspiracija”, skicirali eksponate u Muzeju.

Radionice su vodili pedagozi i likovnjaci koji su u stručnom žiriju pod vođstvom akademske slikarke Đurđice Bjelošević, kustosa restauratora u Muzeju RS, izabrali radove za dodjelu nagrada na izložbi.

Za najbolje radove, mape i doprinose ovoj manifestaciji, nagrađenima je viši muzejski pedagog Nataša Nogo uručila plakete, knjige I kataloge muzejskih izložbi kao što su “Doba viteštva”, “Košulje”, “Zmijanjski vez” i “Ribe, vodozemci I gmizavci”.

Izložbu je otvorila načelnik Odjeljenja za osnovno vaspitanje i obrazovanje pri Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Gordana Dukić.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!