Obuka IRF vodiča i trip lidera na Vrbasu (FOTO)

518

U Banjaluci, na rijeci Vrbas, u periodu od 20. do 23 aprila, održana je obuka vodiča i trip lidera prema pravilima IRF-a.

Polaznici obuke,  imali su priliku da savladaju tehnike koje će im biti potrebne u obavljanju svakodnevnih aktivnosti ali i neke od naprednih obuka koje se mogu primijeniti tokom akcija spašavanja poplavama ugroženog stanovništva ili prilikom spašavanja na divljim vodama. Obuku su vodili  IRF instruktor iz Hrvatske Davor Kos i Aleksandar Pastir, predsjednik RK Kanjon.

“Ova obuka je bila specifična i po tome što su u njoj učestvovali polaznici iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i BiH. Ujedno je realizovana i obuka za pripadnike Drugog voda Civilne zaštite Grada Banjaluka”, kaže Aleksandar Pastir, predsjednik RK Kanjon.
Obuka se sastojala iz teoretskog i praktičnog dijela. Jedan od polaznike obuke, Ivan Romić iz Kutine, kaže da je tokom obuke u Banjaluci, na rijeci Vrbas, puno naučio.

“Naučio sam puno toga što iskreno i nemam gdje drugdje naučiti. Obuka je bila teška, ali sam sretan što sam savladao neke od naprednih tehnika spašavanja. Vremenski uslovi su bili poprilično ekstremni. Prvog dana obuke je padao snijeg, a cijelo vrijeme je duvao jak vjetar.” kaže Romić.

Obuka je realizovana u Rafting centru Kanjon, po pravilima Svjetske rafting federacije.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!