Norveška: Mladić iz BiH sprejom “ofarbao” sudiju

893

Svega smo se nagledali u posljednje vrijeme u evropskom i svjetskom fudbalu kada je odnos navijača, igrača i funkcionera sa jedne i sudija sa druge strane u pitanju, ali u Norveškoj su definitivno postavljeni novi “standardi”.

Nezadovoljan arbitražom na utakmici druge norveške lige Kongsvinger – Ranhajm, jedan 20-godišnji navijač, porijeklom iz Bosne i Hercegovine je ušao u teren i isprskao po licu pomoćnog sudiju sprejom crvene boje!?

 Riječ je o mladiću iz Bosne. Čovjek  nema veze sa Norveškom – saopštila je policija i dodala da huligana u narednim danima čeka deportacija iz zemlje.

Utakmica je prekinuta na kratko, jer je ljekarski tim morao da vrati pomoćnika kraj aut linije u normalno stanje, a navijač je uhvaćen i odmah odveden u pritvor. Na svu sreću nije bilo težih posljedica pa je susret ubrzo nastavljen.

Događaj još više dobija na težini ako se u obzir uzme da se sve to dogodilo u zemlji u kojoj se incidenti na fudbalskim terenima u posljednjih ko zna koliko godina mogu nabrojati na prste jedne ruke, pišu Novosti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!