Jedna knjiga za mir

844

Dragi prijatelji,

Željela bih da podijelim sa vama ovaj predivan projekat čija je premijera bila prije nekoliko dana. Riječ je o projektu „JEDNA KNJIGA ZA MIR“. Naime, to je knjiga koja će promijeniti način na koji razmišljamo. Kada uporedite osnovne principe islama i hrišćanstva, vidjećete da su skoro identični! O tome govori „Jedna knjiga za mir“.

Knjiga predstavlja po deset stihova iz Biblije, odnosno ajeta iz Kurana, koji se odnose na deset univerzalnih tema bliskih svim ljudima svijeta: jedan Bog, Mir, Pravda, Ljubav, Porodica i susjedi, Svjetlost života, Samilost, Oproštaj, Humanost i Nada.

Projekat „The One“ je pripremljen kao zajednički projekat između agencija New Moment i Y&R, osmišljen za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše predrasude i podigne svijest o važnosti međusobnog razumijevanja i međureligijskog dijaloga.

Knjiga će biti poslata najuticajnijim svjetskim liderima, kao što su Njegova svetost papa Franjo, Donald Tramp, Vladimir Putin, Angela Merkel i mnogim drugim i očekujemo ogromnu podršku širom svijeta.

Mi smo ponosni što iza ovakvog projekta stoji naša Bosna i Hercegovina i što možemo da dokažemo cijelom svijetu da mir kod nas postoji i da svi vjerujemo samo u jedno, a to je u ono dobro i ljubav koju želimo svima.

Radi se o projektu koji nikome ne donosi zaradu, ali vjerujemo da će kod svih vas doprijeti duboko, kao što je i do nas.

Svijetu je potrebna poruka mira! Mi je iz Bosne i Hercegovine šaljemo širom svima!

Za više informacija: Maja Bajić, PR Director New Moment, maja@newmoment.ba,
+387 51 435 792

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!