Čepurin: Laž i provokacija o ruskoj isporuci S-300 Zagrebu

630

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin ocijenio je da su tvrdnje o navodnoj isporuci raketnih kompleksa S-300 Hrvatskoj iz Rusije “laž i provokacija” sa ciljem da se oslabi povjerenje između srpskog i ruskog naroda i nanese šteta Srbiji.

“Još jednom izjavljujem da Rusija nije nikad isporučivala naoružanje kršeći međunarodne norme i embargo na isporuku naoružanja za zemlje bivše Jugoslavije, koji je bio uspostavljen od strane Saveta bezbednosti UN”, rekao je Čepurin za Tanjug.
On je ove tvrdnje nazvao “informacioni napadom” uoči proslave za, kako kaže, Ruse i Srbe svetog praznika Vaskrsa – da bude što bolniji i da se smanje mogućnosti reagovanja.

Čepurin je istakao da se dobro zna da su se kriminalne aktivnosti odvijale u trouglu “zemlja destinacije – posrednik – Ukrajina” i ocijenio kako je interesantno da se priča o S-300 ubacuje u medije svakih pet, šest godina.

“Predstavnici hrvatske vlade više puta su javno priznavali da je to naoružanje stiglo iz Ukrajine. Da nije spremno za upotrebu. Da su prevareni. Kasnije su dijelovi ovog sistema otišli u jednu treću zemlju. Pogledajte internet. Pogledajte Vikiliks”, rekao je Čepurin, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!