Đorđe je tek napunio 7 godina, a sviranjem harmonike osvaja srca i nagrade (VIDEO)

1008

Mali virtuoz iz Ugljevika, rudarskog mjestašca koje su mladi harmonikaši proslavili u svijetu, korača muzičkim putem svog oca, oživljava njegove snove i glumi ga u spotu “Snovi stvaraju budućnost”.

Đorđe Perić iz Ugljevika tek je napunio sedam godina, a virtuoznim sviranjem harmonike već je osvojio 15 nagrada na muzičkim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

 Talenat i ljubav za harmoniku dJečak je naslijedio od oca Slaviše (39), magistra harmonike, koji je direktor Muzičke škole “Kornelije Stanković” koja ima odjeljenja u Ugljeviku, Bijeljini i u Beču.

Đorđe Perić i njegov otac Slaviša

Stariji Perić u razgovoru  kaže da je harmoniku počeo da svira sa šest godina, a Đorđe je već u četvrtoj godini svirao klavir, od pete je počeo da svira harmoniku i da osvaja nagrade stručnih žirija i simpatije publike.

Mali virtuoz iz Ugljevika, rudarskog mJestašca koje su baš mladi harmonikaši proslavili u svijetu, ne samo da korača muzičkim putem svog oca, nego oživljava njegove snove i glumi ga u spotu “Snovi stvaraju budućnost”.

Perić kaže da je ovaj spot njegova životna i muzička priča o pozitivnim uzorima i pravim, tradicionalnim vrijednostima.

Za Đorđa je snimanje spota bilo veoma zabavno zbog putovanja i snimanja u Gracu, Beogradu, na Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u rodnom Ugljeviku.

Dječak ide u prvi razred Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini i u pripremno odjeljenje Muzičke škole “Kornelije Stanković”, gdje mu je otac profesor harmonike.

 

Đorđe okružen nagradama

Volim harmoniku, spremam se za nova takmičenja i trudiću se da nastavim da osvajam prve nagrade, najavljuje Đorđe, koji misli da se ni po čemu ne razlikuje od vršnjaka, prenose agencije.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!