Govedarica: Izetbegović i Dodik se dogovorili o akcizama 10.4.2017.

204

Predsjednik SDS Vukota Govedarica je istakao danas da ova stranka osuđuje ‘ilegalnu sjednicu’ Savjeta ministara BiH na kojoj se govorilo o povećanju akciza, te dodao da su se Milorad Dodik (SNSD) i Bakir Izetbegović (SDA) u Mostaru dogovorili o istim.

Govedarica tvrdi da je u Predstavničkom domu BiH situacija šizofrena obzirom da se isti zakon, zakon o akcizama, nalazi i u hitnoj i redovnoj proceduri.

– Postavlja se pitanje kako i na koji način treba da se parlament izjašnjava – navodi Govedarica.

Kaže, očekuje da se svi zakoni koji su definisani na telefonskoj sjednici izbace iz hitne procedure.

– Mislim da je odgovoran predsjedavajući Savjeta ministara, gospodin Kutleša je tehničko lice koje ispunjava zahtjeve. SMS -om se sazivaju sjednice. Možete li da zamislite da Angela Merkel saziva sjednice SMS porukama – pitao je Govedarica.

On je dodao da su se u proteklom periodu dešavale telefonske sednice, ali da su to bile ad hoc sjednice o već usaglašenim stvarima, te dodao da se ovde radi o krucijalnim zakonima.

– Sve što se usvojilo na telefonskoj, kako ministar Mektić kaže – ilegalnoj sjednici, neće važiti – rekao je Govedarica.

Savjet ministara BiH danas je odbacio izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da posljednja sjednica nije održana po poslovniku i na zakonit način.

Povodom toga danas iz SDS-a poručuju da ministri iz Saveza za promjene neće podržati zapisnik sa posljednje sjednice Savjeta ministara te su istakli zaključke sa sjednice kao nevažeće.

Podsjećamo, ministar Dragan Mektić je u subotu rekao da se čuo sa Crnadkom i pitao ga da li je znao za sjednicu, na šta je dobio odgovor da je saznao tek u subotu ujutro kada mu je poslan SMS, prenosi N1.

– Nemoguće da se telefonska sjednica održi bez da se pozove iko da se izjasni. Zato je ilegalna. Poslovnikom o radu Savjet ministara BiH nije predviđeno da se mogu održavati telefonske sjednice. Predviđene su redovne i vanredne sjednice koje može zakazati predsjedavajući VM BiH. Mora se dostaviti 24 sata ranije materijal i dnevni red da se vidi o čemu se radi – kazao je Mektić.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!