Panatinaikos definitivno napušta Evroligu

597

Košarkaški klub Panatinaikos zvanično je poslao pismo Evroligi u kojem navodi da želi da napusti Evroligu.

“Zeleni” su u pismu, koje je dostavljeno Đordiju Bertomeuu, naveli kako žele da raskinu ugovor sa elitnim košarkaškim takmičenjem.

“Kao što vam je poznato, posljednja dva mjeseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što prije postavi nadležnim tijelima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima o košarci Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom proizvodu u to vrijeme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obavještenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

Međutim, vrijeme je odavno prošlo i još uvijek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtjev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da – indikativno – prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, dok istovremeno nije bilo korisne eksploatacije ili povećanja prihoda Evrolige, Panathinaikos izražava svoju namjeru pismeno i zvanično da prenese svoju dozvolu za učešće i akcije. Zvanično tražimo od nadležnih tijela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju”, navodi se u pismu Panate koje je potpisao predsjednik kluba Manos Papadopulos.

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopolus izjavio je kako je klub na prodaju i kako je njegova želja tim naredne sezone igra u Ligi šampiona.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!