Razmotren set izmjena zakona koji predviđa povećanje plata

580

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je po hitnom postupku set prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama radnika u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu, koji predviđa da plate zaposlenih u javnom sektoru budu povećane od pet do 20 odsto.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u završnoj riječi da je Vlada Republike Srpske napravila dobar potez, ako svi poslanici budu podržali ove zakone.

– Izvori za ovo povećanje plata su realni. Sam suficit koji će biti ostvaren u ovoj godini, povećanje prihoda koje će biti ostvareno u narednoj godini vrlo su realni i Vlada je čekala realan momenat da se izvrši povećanje plata – istakla je Vidovićeva.

Ona je rekla da Vlada nije najbolji poslodavac, već da privredu treba dovesti u poziciju da to bude.

Potpredsjednica Narodne skupštine Željka Stojičić smatra da povećanje plata u javnom sektoru može imati niz pozitivnih efekata u smislu zadržavanja zaposlenih u javnom sektoru Srpske.

Potpredsjednica Narodne skupštine Sonja Karadžić Јovičević najavilaje nastavak sjednice zakazala za danas u 10.00 časova.

U nastavku sjednice poslanici će razmatrati po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak, kao i Prijedlog zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o trgovini.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!